Infobrev till alla grannar runt Baltic 8

*Brev frÄn Boxbygg*

Hej!

HÀr kommer en övergripande uppdatering rörande kvarteret Baltic 8.

Nu har markarbetena för samtliga sex hus i kvarteret kommit igÄng. I dessa arbeten har vi lagt mycket möda pÄ att tillÀmpa de rekommendationer som vi fÄtt frÄn en erfaren bullerkonsult.
Det innebÀr att vi har satt ljuddÀmpare pÄ borrigg och knackare, samt upp ljud- och dammdÀmpande duk pÄ staketet samt köpt in ljudfiltar till de mest ljudalstrande punkterna. Snigeldynamit anvÀnds i betydligt större utstrÀckning Àn tidigare. Vi kommer dock att behöva sprÀnga vid ytterligare nÄgra tillfÀllen under senhösten, efter att etableringen flyttats till sin permanenta plats. Vi har fÄtt positiv respons pÄ dessa förÀndringar och vi hoppas att ni mÀrker ljudskillnaden i er vardag.

Vi har frÄn och med sommaren begrÀnsat utförandet av de sÀrskilt ljudkrÀvande momententill vardagar vanlig kontorstid. DessvÀrre kommer vi under vecka 41 t.o.m. vecka 44 att behöva utöka denna tid till vardagar mellan 7 och 19. Anledningen Àr det svetsarbete som görs i samband med monteringen av byggbodarna pÄ den permanenta platsen pÄ Bullerbytorget. Arbetet med att svetsa ihop de stora jÀrnbalkarna gÄr inte alltid att avbryta pÄ ett sÀkert sÀtt vid ett visst klockslag; ett arbetsmoment mÄste slutföras för att inte Àventyra konstruktionens funktionalitet och sÀkerhet.
Liksom tidigare kommer mindre ljudalstrande arbete att utföras pÄ lördagar mellan klockan 9 och 17; söndagar Àr arbetsfria.

NÀr stellaget Àr fÀrdigsvetsat över parkeringen, kommer bodarna att lyftas pÄ platser i etapper. Etableringen kommer, fullt utbyggd i vecka 46 att betsÄ av 38 bodar i tvÄ plan. De av er som anvÀnder parkeringen kommer Àven fortsÀttningsvis att fÄ riktade uppdateringar allteftersom arbetet fortskrider.

Parallellt med parkeringens insida schaktas en transportvÀg sÄ att bl.a. lÄnga slÀp med prefabricerade betongvÀggar kan lastas av pÄ byggarbetsplatsen pÄ ett sÀkert sÀtt. TransportvÀgen blir enkelriktad, med infart nere vid AnnedalsvÀgen och utfart frÄn TappvÀgen i nivÄ med skolan. Naturligvis omgÀrdas Àven denna av högt staket för att hela omrÄdet ska vara sÀkert för skolbarnen. En grind avskÀrmar utfarten och skyltar informerar om den nya vÀgen. En flaggvakt kommer att nÀrvara vid lossningen av de tunga vÀggarna , men vi ber er vara extra uppmÀrksamma nÀr ni rör i omrÄdet. Lösningen Àr godkÀnd av trafikkontoret pÄ Stockholms stad.

I övrigt Àgnas den kommande mÄnaden Ät att montera vÀggar och valv pÄ de fyra hus som nu börjar stick upp. En del installationer för bergvÀrme och sopsug har kommit pÄ plats, liksom markrör för övriga installationer. Hittills hÄller tidplanen!

I samband med den annalkande vintern vill vi pÄminna om de bilöverdrag som delats ut av TRIFAM och som legat vid parkeringen. Ett fÄtal har omhÀndertagits av BOX Byggs platsledning och delas ut till dem som efterfrÄgar dem.

Vi vill ocksÄ redan nu flagga för att bygget tar Julledigt, vilket innebÀr att ingen aktivitetalls kommer att pÄgÄ innanför staketet mellan den 23:e december och första januari.

Avslutningsvis har vi en efterlysning gÀllande en upphittad ring. Presumtiva Àgare fÄr gÀrna höra av sig till platskontoret dÀr ringen ÄterlÀmnas mot beskrivning.

Med vÀnlig hÀlsning,

Projekt Baltic

MAIL: info.baltic@boxbygg.se
TEL: 0765-727360 (vardagar 8-15)